miércoles, 16 de marzo de 2016

DIUMENGE DE CIÈNCIA...

 ... AL COSMOCAIXA DE BARCELONA
Anar al Cosmocaixa de Barcelona va ser una de les experiències més maques que hem pogut viure junts. Vam poder anar acompanyats d'uns amics i vam passar un dia molt entretingut i ben profitós, ja que vam aprendre molt i vam tenir una altra perspectiva de la ciència, més dinàmica i divertida. 

Vam poder veure diverses coses amb les que experimentaves tu mateix. Un dels experiments que em va semblar més interessant va ser el de la velocitat del so. Vam poder comprovar com la velocitat del so és a 340 m/s. Quan parlaves per un extrem d'un tub de 340 m de longitud, podies escoltar la teva veu a l'altre extrem del tub un segon més tard. Em va semblar una molt bona manera de comprovar diverses teories de la física que es fan feixugues d'entendre sobre paper i que, quan ho comproves tu mateix, entens a la perfecció.  


Al Dani li va encantar un bloc de gel gegant que hi havia a l'exposició. Va estar-se una bona estona tocant-lo i experimentant amb ell. 

La veritat és que molta gent es dedicava a fer el mateix i a marcar la silueta de la mà en ell. 
Després de veure l'exposició de la planta baixa, vam decidir anar a dinar, ja que estàvem cansats i morts de gana. Havíem d'agafar forces per seguir amb el circuit per la tarda.
Així que vam decidir anar a dinar fora del Cosmocaixa. Després d'estar caminant una bona estona, vam arribar a un xinès, on ens ho vam passar molt bé ja que el cambrer era molt simpàtic. 
Per la tarda, vam tenir la sort de poder anar al planetari a veure un documental de l'origen de l'Univers. El problema va ser que el documental estava adreçat a públic adult, així que els nens es van avorrir bastant. 
Això sí, els hi va agradar molt poder veure el planetari, ja que crida molt l'atenció la seva forma de cúpula. 





També vam poder entrar a la botiga del Cosmocaixa. Em va sorprendre molt la de coses interessants que hi ha. En especial la gran varietat de llibres que podem trobar de ciència.

A més de tot el material científic que hi ha per a nens. Des de llibres que expliquen la ciència per nens, fins a petits telescopis o figuretes d'animals molt maques. 
Aquell dia vam acabar molt cansats però vam sentir que havíem passat un bon diumenge, rodejats de coses molt interessants. 

El camí de Blanes a Barcelona va estar molt entretingut, ja que vam fer-nos moltes fotos amb el mòbil i el Dani va poder portar els seus propis auriculars amb els que va estar escoltant música una bona estona. 

De tornada a casa el cansament va poder amb nosaltres, així que ens vam quedar ben adormits durant el viatge. Els ulls se'ns tancaven sols!!



Anar al Cosmocaixa va ser una experiència molt maca. Jo havia tingut la sort de poder anar feia anys i volia que el Dani pogués anar-hi per experimentar i aprendre. 
Va ser un dia que tornaria a repetir sense dubtar-lo i veure als nens tant contents és realment molt gratificant. És una experiència que recomanaria a totes les persones que fan el projecte. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario